Liity nyt ilmaiseksi!

Minä olen:
Seuraava »

Vinkkejä nettideittailuun.

Miten nettideittailu toimii?

Yksi ihmisen perustarpeista on kehittää romanttinen suhde toiseen ihmiseen tai jopa rakastua. Monet tekijät kuitenkin saattavat olla tosirakkauden tapaamisen esteenä.

Monet ihmiset ovat kohdanneet ongelmia sielunkumppaninsa löydössä ja siksi viimeisen kymmenen vuoden aikana ongelmaan on tarjottu ratkaisua: nettideittailu. Yksinkertaisesti sanottuna nettideittailu on konsti tavata uusia ihmisiä ja niin kuin kaikessa, siinä on hyvät sekä huonot puolensa. Eri nettideittailusivustojen valikoima kasvaa jatkuvasti ja sivustot ovat yhä enemmän erikoistuneita. Sivustoja löytyy iäkkäämmille seuranhakijoille, eri uskonnoille, urheilullisile ihmisille, lyhyitä suhteita/seksisuhteita etsiville tai heille, jotka kaipaavat ystävää ja juttuseuraa.

Jos päätät kokeilla nettideittailua, ensimmäinen asia joka sinun tulee tehdä on valita sivusto jonne haluat tehdä oman profiilisi. Sivustoja kannattaa vertailla toisiinsa ja miettiä, minkälainen sivusto vastaisi juuri sinun tarpeita parhaiten. Monet deittisivustot ovat maksullisia.. Maksullisten sivustojen hinnoissa saattaa olla paljonkin eroa ja joillakin sivustoilla ilmaisellakin profiililla pystyy käyttämään sivustoa melko monipuolisesti.

Pääasiassa ideana on, että sivusto tarjoa asiakkaille mahdollisuuden olla vuorovaikutuksessa muiden sivuston jäsenten kanssa sivuston tarjoamin eri tavoin. Tästä asiakkaat maksavat tietyn summan kuukaudessa. Kilpailu nettideittailun saralla on kuitenkin lisääntynyt huomattavasti ja se on tuonut markkinoille myös ilmaisia sivustoja. Nämä sivustot kattavat kulunsa mainosten avulla.

Miksi nettideittailu on niin suosittua?

Nettideittailun suosio on kasvanut räjähtävää vauhtia. Internet mahdollistaa ihmisiin tutustumisen turvallisessa ympäristössä oman tietokoneen äärellä. Nykyään lähes jokaisessa kotitaloudessa on tietokone käytettävissä, joten online dating on kaikkien saatavilla, vain muutaman klikkauksen päässä. Monet kokevat nettideittailun helpoksi ja vaivattomaksi tavaksi löytää samaa ajatusmaailmaa omaavia henkilöitä. Ihmisten asenteet netistä seuran etsimistä kohtaan ovat ajan myötä muuttuneet. Enään online dating ei ole vain epätoivoisten sinkkujen kohtaamispaikka, vaan sivustoja on tarjolla moniin eri tarpeisiin.

Korkeasti koulutetun ja kiireisen uraihmisen on joskus vaikea löytää rakkautta.Ehkä työpaikalla on mielenkiintoinen työkaveri, mutta kolleegan kanssa tapailu on yrityksen sääntöjen vastaista. Ehkä et viihdy baareissa. Ruokakauppakaan ei ole se paras mahdollinen miljöö tosirakkauden löytöön. Juuri tällaisille ihmisille online dating on otollinen tapa luoda kontakteja muiden ihmisten kanssa.

Suosion kasvaessa myös sivustojen määrä on kasvanut hurjaa vauhtia. Sivustot ovat entistä erikoistuneempia ja tämä taas helpottaa saman henkisen seuran löytämistä. Tarjonnan kasvu houkuttaa uusia käyttäjiä kokeilmaan seuranhakua netin kautta. Baarista seuran metsäsätäminen voi olla joskus hyvinkin vaivalloista ja siksi intenetin helppous vetää yhä enemmän ihmisiä puoleensa.

Miten luoda hyvä profiili online dating sivustolle?

1. Valitse käyttäjänimesi huolella.Usein online dating sivustolle on parempi kirjautua jollakin muulla, kuin omalla nimellä. Tähän tarvitset nimimerkin. Käytä kuitenkin jonkun verran aikaa nimimerkin keksimiseen. On parempi keksiä persoonallinen nimimerkki, kuin käyttää jotakin tahditonta ja loppuunkulutettua nimimerkkiä, kuten “seksikäs69“ tai “hottis22“. Tämän tyyliset nimimerkit eivät pelkästään ole loppuun kulutettuja loputtomine numeroyhdistemineen, mutta myös erittäin tahdittomia ja luotaantyöntäviä.

2. Aloittaessasi kirjoittamaan profiilitekstiäsi, laita hyvää musiikkia taustalle soimaan, pue yllesi lempi paitasi ja ota käyttöösi kaikki tekijät jotka saavat sinut sielukkaalle, vallattomalle, luovalle ja itsevarmalle tuulelle.

3. Ole rehellinen, mutta älä kerro kaikkea! Tämä tarkoittaa, että kerrot rehellisesti itsestäsi, mutta jätä oudoimmat ja huonoimmat puolesi kertomatta. Profiilitekstisi tulisi herättää kiinnostusta ja positiivisia tunteita sinua kohtaan. Kaikilla ihmisillä on huonot puolensa, mutta ne selviävät kyllä ajan mittaan. Kaikkea ei tarvitse paljastaa heti. Jätä siis myös positiivisille yllätyksille tilaa.

4. Omaa persoonallisuutta on vaikea kuvailla, ja usein kuvaus menee pieleen. Älä siis kirjoita listaa piirteistä jotka luulet omaavasi, vaan anna persoonallisuutesi näkyä profiilissasi. Kerro mistä pidät, mitkä ovat kiinnostuksesi, miksi? Lisää persoonallisia yksityiskohtia profiilitekstiisi. Pelkän lempielokuvan sijasta lisää elokuvan lempi kohtaus/vuoropuhelu. Mitä tekisit elämälläsi jos rahalla ei olisi väliä? Ole omaperäinen ja yllättävä, näin saat muiden käyttäjien huomion.

5. Lisää faktatiedot.Sisällytä profiiliisi perustiedot itsestäsi: ikä ja ammatti, onko sinulla lapsia, etsitkö treffiseuraa vai elämänkumppania.

6. Tarkista oikeinkirjoitus.Mikään ei ole uuvuttavampaa, kuin koittaa lukea läpi profiilitekstiä, joka on täynnä kirjoitusvirheitä. Älä kirjoita liian pitkiä lauseita ja muista käytä pisteitä sekä pilkkuja. Jos profiilitekstisi on pitkä, on kappalejako tärkeä. Hymiöiden hillitty käyttö on ok jos se sopii tilanteeseen. Kirjoita yhdyssanat yhteen sekä tarkista oikeinkirjoitus.

7. Unelmakumppanisi kuvaus.Voit kertoa mitä asioita arvostat ihmisissä, mitä toivot kumppanilta ja minkälaisten ihmisten kanssa tulet toimeen. Älä kuitenkaan sorru tekemään pitkää luetteloa piirteistä, joita et halua/haluat kumppanisi omaavan. Tämä saa sinut kuullostamaan ikävältä ja valittavalta persoonalta joka pitää itseään täydellisenä. Liian pitkä lista älyttömiä vaatimuksia (varsinkin ulkonäköön liittyen) saa sinut kuullostamaan haavemaailmassa elävältä pintaliitäjältä.

8. Lisää profiilikuva, joka kuvastaa sinua.Profiilikuva on tärkeä olla imarteleva ja ajankohtainen. Älä siis lisää kuvaa kymmenen vuoden takaa. Haluathan löytää jonkun, joka pitää sinusta juuri nyt. Totuus ulkonäöstäsi paljastuu kuitenkin, kun oikeasti tapaat jonkun.

Jos mahdollista, älä laita profiilikuvaksesi itse otettua kuvaa, tai jos laitatkin, älä anna sen näkyä kuvasta. Varsinkin peilin kautta otetut kuvat, joissa kamera ja salamavalo heijastuvat peilistä, ovat huono valinta. Valitse mielummin luonnollinen kuva jonka kaverisi on ottanut, tai pyydä kaveriasi ottamaan sinusta kuva. Jos tämä ei ole mahdollista, rajaa itse otettu kuva huolella tai käytä kameran itselaukaisinta.

Mitä sinun tulee huomioida etsiessäsi seuraa netistä?

1. Älä keskity liikaa kuviin.Internetissä on helppo alkaa todella nirsoksi ja pitää vaatimukset korkealla. Pian huomaat selailevasi ja arvioivasi profiilikuvia kuin internetkaupan tuotteita. Tunne, että sinulla on valtaa valita, saattaa olla houkuttava. Jos haluat internet deittailun kuitenkin johtavan johonkin, sinun tulee taistella tätä oloa vastaan. Se mitä haluat, on kuitenkin niin paljon muuta, kun vain pelkkä kuva. Etsit todellista yhteyttä jonkun henkilön kanssa. Älä siis mene “hmm, hän on söpö, mutta pidän bruneteista enemmän“ — linjalle. Ethän toimisi näin oikeassakaan elämässä.

2. Älä keskity liikaa yksityiskohtiin.Vaikka nettideittailu antaa otollisen ympäristön tähän, yritä olla kiinnittämättä liikaa huomiota jokaiseen yksityiskohtaan jonka löydät henkilön profiilista. Älä siis mieti liikaa mistä ravintoloista, baareista, kirjoista tai elokuvista potentiaalinen deittisi pitää. Keskity mielummin laajempiin kokonaisuuksiin — asuuko hän samassa kaupungissa? Lukeeko hän kirjoja? Vaikuttaako hän älykkäältä? Älä siis kehitä itsellesi mielikuvaa, että joku jossain pitää täysin samoista asioista kuin sinä.

3. Arvioi profiilin sävyä.Profiilia tarkastellessasi tärkeintä on koittaa saada jonkinlainen käsitys ihmisestä, joka kyseisen profiilin takana on. Tämä voi olla itseasiassa yllättävän vaikeaa. Profiilia tarkasteltaessa on hyvä osata lukea rivien välistä. Pyri saamaan käsitys vaikuttaako henkilö tasapainoiselta — miellyttävä, ystävällinen ja tasapainoinen, sellainen, johon kiinnittäisit huomiota, jos tapaisit hänet oikeassa elämässä, vaikka et tietäisikään hänen top 5 lempi elokuviaan.

Pidä silmällä pienimpiäkin merkkejä leveilystä, piikittelystä tai katkeruudesta. Mahdolliseen epärehellisyyteen kannattaa myös kiinnittää huomiota: profiilissa toistetaan uudelleen ja uudelleen kuinka “ihanaa ja täydellistä“ elämä on juuri näin ja olen “täysin tyytyväinen“ kaikkeen. Tällaiset ihmiset usein mainitsevat myös liittyneensä deittisivustolle huvin vuoksi (“kaverini ehdotti ja ajattelin, miksikäs ei?“). Tällainen käyttäytyminen kertoo, että henkilöllä on ongelmia olla rehellinen hänen heikkouksistaan ja oikeista motiiveistaan. Lukiessasi käyttäjien profiileja, kiinnitä huomiota profiilitekstin sävyyn. Tämä auttaa sinua selvittämään joitakin asioita, joita jäsen ei ole suoraan profiiliinsa halunnut kirjoittaa.

4. Älä kiinnitä huomiota käyttäjän kuvauksiin persoonallisuudesta.Sivuuta useimpien henkilöiden täsmälliset väitteet heidän persoonallisuudestaan — esimerkiksi, “minulla on huumorintajua ja osaan olla itseironinen“ tai “olen optimistinen“. Ihmiset ovat erittäin epäluotettavia itsensä arvioija. Tämä ei ole siksi, että he valehtelisivat (vaikka sekin on mahdollista), mutta koska näemme itsemme niin eri tavalla kuin muut näkevät meidät.

Ainoat täsmälliset kuvaukset, jotka kannattaa ottaa huomioon, ovat faktatiedot — ammatti, ikä, koulutus ja asuinalue. Persoonallisuuden selvittämisen apuna voit käyttää profiilissa ilmaantuvia epäsuoria ilmaisuja. Sanooko henkilö olevansa hauska, vai välittyykö huumorintaju oikeastaan jo profiilia lukiessa.

5. Älä kiinny kehenkään pelkän profiilin perusteella.Ei väliä kuinka hyväksi olet tullut tulkitsemaan muiden käyttäjien profiileja, ei väliä kuinka hyvin henkilö vastaa unelmiesi kumppania, ihmisessä on silti aina asioita joita et voi huomata kuin tapaamalla heidät kasvotusten. Deittisivuston profiililla pyritään antamaan mahdollisimman positiivinen kuva itsestä. Älä siis hullaannu söpöstä kuvasta isoäidin kanssa, hyväntekeväisyystapahtumasta tai muista tekijöistä, jotka pyrkivät voittamaan sinut puolelleen.

Tapaamalla ihmisen kasvotusten, opit paljon enemmän hänen tavoistaan ja käytöksestään — katsooko hän sinua silmiin, äänensävy kun hän puhuu, hymyileekö hän usein. Huomaat myös hänen sosiaaliset taitonsa; millä tavalla hän panostaa keskusteluun ja kyseleekö hän kysymyksiä sinulta, katsooko hän jatkuvasti puhelintaan jne.

Tärkein tieto tulee siis esille tapaamalla toisenne kasvotusten. Tavoitteena on löytää juuri sinulle täydellinen kumppani, mutta tärkeää on karsia mahdollisista ne potentiaalisimmat ja sitten tavata heidät oikeassa elämässä.

6. Älä kehitä itsellesi unelmaa kaksien treffien jälkeen.Kun olet löytänyt potentiaalisen “unelma kumppani“ -ehdokkaan, mielikuvitus ja unelmat lähtevät helposti laukkaamaan. Tapailu on joskus uuvuttavaa peliä, jota ei aina jaksaisis pelata. Jos tapailet netistä löytämääsi deittiä, houkutus hypätä deittailuvaiheen yli suoraan parisuhteeseen saattaa olla suuri. Tottakai hän haluaa parisuhteen, miksi hän muuten olisi tehnyt profiilin deittisivustolle?

Asia kuitenkin harvoin on niin yksinkertainen. Liikaa kiintyminen liian pian on pahinta mitä orastavalle tuttavuudelle voi tapahtua. Se vaimentaa flirttailua ja säikäyttää vastapuolen pois. Muutamienkin treffien jälkeen olette vasta tutustumisen alkuvaiheessa, ei väliä kuinka täydelliseltä kumppanilta toinen vaikuttaa. Kuplivasta olosta huolimatta, muista pitää pääsi kylmänä ja antaa aikaa tutustumiselle. Ja tutustuminen todella tarvitsee aikaa ja kärsivällisyyttä.

Kuten monessa tilanteessa, myös nettitreffailussa kärsivällisyys on valttia. Ole siis itsevarma, anna asioiden tapahtua omalla painollaan sekä ole oma itsesi!