Liity nyt ilmaiseksi!

Minä olen:
Seuraava »

Ensitreffit: 12 asiaa jotka sinun tulee huomioida.

Tee hyvä ensivaikutelma ensimmäisillä treffeillä. Ensitreffit ovat yleensä se jännittävin ja intiimein tapaaminen seurustelun aikana. Jos olet pukeutunut väärin tai et ole asianmukaisesti laittautunut, voi deittisi saada sinusta hyvin todennäköisesti huonon kuvan jo ennen kuin ehditte vaihtamaan sanaakaan. Ulkoiseen olemukseen on siis kiinnitettävä normaalia enemmän huomiota. Tässä on 12 tärkeintä asiaa, jotka sinun tulee muistaa tehdäksesi hyvän vaikutuksen.

1) Pukeudu mukavasti ja tyylikkäästi.

On tärkeää tuntea olonsa mukavaksi ensitreffeillä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita pukeutumista niihin lempi verkkareihin, joissa on pari reikää ja tahroja. Kultainen keskitie on tässäkin asiassa hyvä valinta. Jos normaalisti pukeutumistyylisi on rentoa, kannattaa ensitreffeille pukeutua hieman asiallisemmin. Pue päällesi vaatteet, joissa tunnet olosi mukavaksi, itsevarmaksi ja hyvännäköiseksi, mutta jotka silti kertovat jotakin persoonallisuudestasi.

2) Älä ole liian muodollinen, mutta älä ole myöskään liian arkinen.

Huomioi treffipaikka pukeutumisessasi. Jos aijotte viettää illan hienossa ravintolassa, on hyvä puheutua hitusen trendikäämmin. Jos taas tapaatte rennon urheilutapahtuman yhteydessä, voi myös pukeutuminen olla hitusen rennompaa. Muista kuitenkin, että pelkällä hyvällä pukeutumisella ei tehdä vaikutusta. Ei väliä mitä puet yllesi, deittisi huomaa kyllä onko sinun vartalosi urheilullinen vai ei. Terveelliset elämäntavat ovat siis vähintään yhtä tärkeä tekijä, kuin oikeanlainen ja tilanteeseen sopiva pukeutuminen.

3) Täydennä pukeutumistasi asusteilla sekä oikeanlaisilla kengillä.

Muuten hyvännäköinen vaatetus voi mennä pilalle esimerkiksi väärien kenkien vuoksi. Muista ottaa joka yksityiskohta huomioon. Varmista, että kenkäsi ovat ehjät ja puhtaat/kiillotetut. Treffipukeutumisessa tärkeintä on, että vaatteesi sopivat yhteen ja täydentävät toisiaan. Mikään ei luo parempaa ensivaikutelmaa kuin hyvä asukokonaisuus jossa viihdyt ja tunnet olosi itsevarmaksi.

4) Suunnittele.

Pyysit deittiäsi lounaalle, hän vastasi myöntävästi ja nyt voit ottaa rennosti, eikö? No ei ihan vielä. Treffit tarvitsevat aina hieman valmistelua joten käy mielessäsi läpi ainakin seuraavat asiat: Onko deitilläsi ruokavalioon liittyviä rajoituksia tai allergioita? Tapaatteko ravintolassa vai jomman kumman luona josta suuntaatte ravintolaan yhdessä? Kai tiedät missä ravintola on? Tarvitsetko käteistä esimerkiksi auton parkkeeraamiseen? Ruokaa tilatessa on hyvä pitää mielessä, että rasvaisten, valkosipulisten ja sottaisten ruokien tilaamista kannattaa välttää. Valitse siis menun aterioista, jotka ovat pienehköja ja kevyitä.

5) Pidä puhelin visusti taskussa/laukussa.

Puhelimet ovat omiaan pilaamaan kahden ihmisen välisen keskustelun. Älä vastaa viesteihin tai tarkista sähköpostejasi puhelimellasi treffien aikana. Deittisi luultavasti pitää sinua epäkohteliaana ja hän ehkä ajattelee, ettet viihdy hänen seurassaan. Tärkeintä on antaa 100% huomio deitillesi. Pidä siis puhelimesi äänettömällä jos mahdollista. Näin vältytte kiusallisilta keskeytyksiltä.

6) Kuuntele ja keskustele harkiten.

Ole rehellinen, kuuntele mitä deitilläsi on sanottavana äläkä johda keskustelua liikaa. Älä puhu liikaa itsestäsi mutta älä myöskään tee treffeistä haastattelua muistuttavaa tilaisuutta, jossa kyselet seuralaiseltasi liudan kysymyksiä. Tärkeää on keskustella ja löytää yhteisiä kiinnostuksen kohteita joista on helppo puhua. Jos tiedät jdeittisi kiinnostuksista etukäteen, keskustele niihin liittyvistä asioista. Muista, että ensitreffit eivät ole sopova hetki puhua ex-kumppaneista (jos tälle aiheelle ikinä on sopivaa hetkeä). Ole siis tarkkana, ettet sanallakaan mainitse antisiä kumppaneitasi tai mitään heihin liittyvää. Vältä aiheita joista jotkut ihmiset muodostavat vahvoja mielipiteitä, kuten politiikka ja uskonto. Ethän halua ensitreffien päättyvän kiivaaseen väittelyyn.

7) Esimerkkejä aiheista joista keskustella ensitreffeillä.

Joskus uuden ihmisen kanssa on hankala keksiä puhuttavaa. Tämä johtuu ihan vain siitä, että ensitreffit saattavat olla kummallekkin jännittävä tapahtuma, ettekä vielä tunne toisianne joten valmiita puhenaiheita yhteisistä asioista ei ole. Tämä on kuitenkin täysin normaalia, onhan ensitreffien tarkoitus nimenomaan tutustua toisiinne. Tämä ei ole kuitenkaan oikea aika keskustella syvällisimmistä asioista ja paljastaa pahimmat luurangota vaatekaapistasi. Treffailun pitäisi olla hauskaa, keskustelkaa siis keveistä ja mukavista aiheista jotka auttavat teitä tutustumaan toisiinne paremmin.

Jos et tiedä, mitä mahdollinen tuleva kumppanisi tekee työkseen/elääkseen, ensitreffit ovat oiva tilaisuus tämän selvittämiseen. Voit kysellä myös lisäkysymyksiä hänen työstään, kuten mistä asioista hän erityisesti pitää työssään. Työ kertoo itse ihmisestä myös jonkun verran – onko hänen taloudellinen tilanteensa kunnossa? Onko hän luova vai strukturoitu? Voit muutenkin kysellä deittisi suurpiirteisiä tulevaisuuden suunnitelmia. Tulevaisuudesta keskusteleminen on huomattavasti parempi puheenaihe kuin menneisyys. Ethän halua keskustelun päätyvän avautumiseen kamalasta ex-kumppanista joka särki hänen sydämen.

Musiikkimaku paljastaa melko paljon ihmisen persoonallisuudesta. Sen sijaan, että kysyisit millaisesta musiikista deittisi pitää, tee vastaaminen hieman enemmän punnitsemista vaativaksi. Voit pyytää deittiäsi valitsemaan viisi albumia, jotka olisivat ainoat joita hän saisi kuunnella loppuelämänsä ajan. Elokuvista keskustelu on myöskin vähintään yhtä mielenkiintoinen aihe kuin musiikki, vaikka se ei ehkä kerrokkaan persoonallisuudesta yhtä paljoa. Voi pyytää deittiäsi nimeämään lempi elokuvansa johon hän ei ikinä kyllästy, tai pelottavimman elokuvan jonka hän on ikinä nähnyt. Hyvä puoli tässä aiheessa on, että se saattaa johtaa keskusteluun elokuviin menemisestä seuraavilla treffeillänne.

8) Ole rehellinen.

Tottakai pyrit näyttämään parhaat puolesi ensitreffeillä, eikä kaikkia paheita tarvitse, tai kuulukkaan listata heti ensitapaamisessa. Muista kuitenkin olla rehellinen. Kertomatta jättämisen ja valehtelemisen välillä on todella suuri ero. Jos deittisi kysyy sinulta jotakin henkilökohtaista, pyri vastaamaan aina todenmukaisesti. Kerro rehellisesti itsestäsi, mitä teet työksesi/opiskelet, mistä pidät ja kaikesta muusta mitä deittisi saataa sinulta kysyä. Totuus tulee kuitenkin ennen pitkään esille. Ja tietenkin haluat deittisi pitävän sinusta sinuna, eikä joinain jota teeskentelet olevasi. Jos deittisi kuitenkin erehtyy kysymään jotakin liian henkilökohtaista, josta et ole ehkä vielä valmis keskustelemaan, voit sivuuttaa kysymyksen kohteliaasti sanomalla "ehkä se vielä selviää" tai jotakin muuta vastaavaa. Näin herätät myös vastapuolen kiinnostuksen.

9) Tarkkaile kehonkieltäsi.

Kehonkieli paljastaa enemmän kuin uskotkaan. Tarkkailemalla omaa kehonkieltäsi, voit lähettää deitille tietynlaisia viestejä seuralaisellesi ja toisaalta, voit tulkita deittiäsi. Treffeillä ollessasi saatat miettiä, mitä deittisi ajattelee sinusta. Deittisi vartalon asennosta voit päätellä jo paljon. Ihmisellä on tapana olla kääntyneenä ja nojautuneena kohti toista, jos pidämme häntä viehättävänä, mielenkiintoisena tai ystävällisenä. Jos deittisi jalat ovat sinua kohti ja ylävartalo hieman eteenpäin nojautunut, todennäköisesti hän pitää sinusta. Pidä huoli, että et risti käsiäsi rinnan pääle, vaan pidä kätesi sivuillasi. Tämä antaa avoimen ja vastaanottavan vaikutelman.

Ylävartalo voi liikkua puheen rytmin mukana, kehon alaosan tulisi pysyä enemmän paikallaan. Jatkuva jalkojen ristiminen tai painopisteen muuttaminen luo hermostuneen kuvan. Kun puhut deittisi kanssa, katso häntä silmiin mutta vältä kuitenkin liian intensiivistä tuijotusta. Nyökyttele välillä jotta deittisi tietää, että olet kiinnostunut ja kuuntelet mitä hänellä on sanottavanaan. Ole kuitenkin tarkkana, ettet nyökyttele liikaa! Liialla nyökyttelyllä saatat aiheuttaa deitillesi olon, että et oikeastaan kuuntele ja yrität hoputtaa häntä saamaan tarinan päätökseen.

10) Ole flirttaileva.

Firttailu on oiva tapa ilmaista kiinnostusta ja näyttää leikkisä puolesi. Katsomalla deittiäsi silmiin, hymyyilemällä ja koskettamalla häntä hellästi esimerkiksi käsivarteen annat sanattomia viestejä kiintymyksestäsi. Usein kun viihdymme jonkun seurassa tai olemme ihastuneita, alitajuntaisesti peilaamme toisen eleitä ja kehonkieltä. Deitin peilaamisella haluamme olla enemmän deittimme kaltaisia ja tämä myös helpottaa uuden ihmisen kanssa olemista sekä vähentää ensitreffien jännitettä. Ole kuitenkin tarkkana, että teet tietoisen matkimisen hienovaraisesti, muuten se on kiusallista. Hymy on myös yksi tärkeä tekijä. Sillä viestit viihtyväsi deittisis seurassa ja hymyily tekee sinusta helpommin lähestyttävän.

11) Ota rennosti.

Yritä olla näyttämättä hermostuneisuuttasi liika. Jos tapaatte kahvilassa, juo kahvin sijasta vaikkapa teetä. Kahvissa on kofeiinia mikä saattaa tehdä sinut entistäkin hermostuneemmaksi ja siksi tee on parempi vaihtoehto. Mitä rauhallisempi olet, sitä paremmin ensitreffit luultavasti menevät. Ennen treffejä, pidä muutaman minuutin tauko ja keskity hengittämään rauhallisesti. Ensimmäiset treffit ovat toiseen ihmiseen tutustumista. Joskus synkkaa, joskus ei. Treffit saattavat johtaa pitkäänkiin suhteeseen, mutta pakottamalla se ei tapahdu. Anna asioiden mennä omalla painollaan, ole oma itsesi ja ota rennosti.

12) Treffien päätteeksi.

Ensitreffinne saapuvat päätökseen ja jos kaikki meni hyvin, sovitte toisillenne ja molemmat toivovat tietenkin uutta tapaamista. Mutta sitä ennen se vaikein kysymys, suudella, vaiko eikö suudella? Tähän ei tietenkään yksiselitteistä vastausta ole. Ei ole syytä ottaa paineita ensisuudelmasta. Sen ei tarvitse tapahtua ensitreffeillä. Jos sopivaa tilaisuutta ei ilmaannu, älä ala tarkoituksella kalastelemaan suudelmaa. On parempi antaa asioiden mennä omalla painollaan, ilman kiirettä. Sitäpaitsi, jos treffit menivät hyvin, luultavasti haluatte tavata toisenkin kerran. Suudella ehtii vaikka toisillakin treffeillä.

Paras tapa uuden tapaamisen ehdottamiseen on jossakin keskustelun lomassa, treffien loppupuolella. Ensitreffien ansiosta tiedät nyt deitistäsi hieman enemmän ja sen pohjalta voit ehdottaa jotakin mistä hän pitää. Esimerkiksi elokuviin menemistä, minigolf kierrosta, kävelyretkeä luonnossa tai jotakin muuta. Älä kuitenkaan vaikuta liian innokkaalta. Ehdota treffejä mielummin parin päivän päähän tapaamisesta kuin heti seuraavaan päivään. Näin annat teille kummallekkin aikaa asian miettimiseen. Jos teillä on toistenne puhelinnumerot tai muu yhteystieto, voitte vaihtaa muutaman viestin seuraavaan tapaamiseenne asti. Mutta muista; älä pommita viesteillä!